Ακαρνανικά Νέα

Σε θρίαμβο για το CODA εξελίχθηκε η 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ, με την ταινία της Σιάν Χέντερ να κατακτά το αγαλματίδιο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς! Η ταινία που ξεκίνησε από το φεστιβάλ Sundance έφτασε μέχρι την… κορυφή της Ακαδημίας Κινηματογράφου, έκανε το 3/3 (τρεις υποψηφιότητες – τρεις νίκες) και ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των Όσκαρ.

Τα υπόλοιπα «μεγάλα» βραβεία της βραδιάς πήγαν στον Γουίλ Σμιθ για την ερμηνεία του στην ταινία King Richard, στην Τζέσικα Τσάστειν για την ερμηνεία της στην ταινία The Eyes Of Tammy Faye και στην Τζέιν Κάμπιον για την σκηνοθεσία της ταινίας Η Εξουσία του Σκύλου.

Μεγάλος χαμένος της βραδιάς η ταινία Η Εξουσία του Σκύλου, η οποία από τις 12 υποψηφιότητες, κατέκτησε μόλις ένα βραβείο.

Από την άλλη πλευρά, στους μεγάλους νικητές της βραδιάς λογίζεται το Dune, το οποίο κατέκτησε έξι Όσκαρ. Συγκεκριμένα, η ταινία του Ντενί Βιλνέβ κατέκτησε τα Όσκαρ: Φωτογραφίας, Καλύτερου Ήχου, Μουσικής, Μοντάζ και Σκηνογραφίας και Οπτικών Εφέ.

Στην πιο συγκλονιστική στιγμή της βραδιάς ο Τρόι Κότσουρ, που κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, αφού καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο Dolby Theatre, στη συνέχεια απηύθυνε την ομιλία του στη νοηματική γλώσσα.

in.gr