Ακαρνανικά Νέα

Ένα Πρωτοδικείο , αυτό του Αγρινίου προβλέπει, όπως λένε πληροφορίες το υπό κατάρτιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ φέρεται να καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου και Ναυπάκτου και ορίζονται ως περιφερειακές έδρες του κεντρικού Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων ενώ ήδη στο δημοτικό συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας που έλαβε χώρα 15 1 2024, εκφράστηκε από το σώμα η άρνησή του για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας.

Οπως είπε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, Θανάσης Κασόλας στον δικαστικό χάρτη όλης της Χώρας αναμένονται αλλαγές και όχι μόνο της Βόνιτσας ,καθώς κλείνει και το Ειρηνοδικείο της Λευκάδας και Αμφιλοχιας και Ναύπακτου και συγχωνεύονται στα Πρωτοδικεία.

Είπε ακόμη ότι το Ειρηνοδικείο στο Δήμο Ακτίου -βόνιτσας καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, 3 δήμους ( ένα τμήμα της Αλυζίας, Κάλαμο και Καστό) και εξαιτίας του τουρισμού οι υποθέσεις αυξάνονται που εισάγονται στο Ειρηνοδικείο και πρότεινε ο κ.Κασόλας για τους παραπάνω λόγους καθώ και για να μην υπάρχει να επιβράδυνση της δικαιοσύνης το σώμα να κάνει αποδεκτή την πρόταση σου. Το σώμα αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του δημάρχου.

agriniosite.gr