Ακαρνανικά Νέα

Στις αρχές Αυγούστου, μετά τις σεισμικές δονήσεις που κατεγράφησαν στην περιοχή της Παλαίρου, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία και καλούσε τους δημότες οι περιουσίες των οποίων πιθανών να είχαν υποστεί ζημιές να προβούν σε δηλώσεις, με βάση τις οποίες και θα μπορούσαν πιθανώς να αποζημιωθούν μέσω του ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων).

Οι ασθενείς σεισμοί σημειώθηκαν στις 31 Ιουλίου και είχαν μέγεθος από 3,3 έως 3,9 R.

Ως ώρας, όπως πληροφορείται το agriniopress περίπου 20 δημότες έχουν καταθέσει δηλώσεις στην πλατφόρμα, ζητώντας να γίνει αυτοψία στις περιουσίες τους. Αριθμός εντυπωσιακός, σε σχέση με το μέγεθος των σεισμών…

Οι δηλώσεις αυτές θα διαβιβαστούν στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή. Εφόσον κριθεί ότι απαιτείται να προχωρήσει η καταβολή αποζημιώσεων.

Ασφαλώς, απαιτείται πρωτίστως να γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες και να αξιολογηθούν οι όποιες βλάβες και ζημιές. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει η καταβολή αποζημιώσεων. Το γεγονός ότι δεν κατεγράφη σεισμός άνω των 4 ρίχτερ, είναι πιθανό να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για κάτι τέτοιο.

agriniopress