Ακαρνανικά Νέα

Για άλλη μια χρονιά διεξήχθη ,όπως ύφισται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου  στην πόλη της Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου , ο 21ος Ημιμαραθώνιος  Άκτιος δρόμος  μετά από μια διετία αναβολής ,λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  . Μια αθλητική διοργάνωση , με μεγάλη επιτυχία και πληθώρα συμμετοχών από  πολλές πόλεις της Ελλάδας  και όμορους  Δήμους , όπως της Λευκάδας ,της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας .

Ο Ημιμαραθώνιος  Άκτιος  δρόμος ενσαρκώνει το αθλητικό ιδεώδες, το σύνολο των αρχών και των αξιών με τις οποίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, προάγοντάς τον σε μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων.

Επιπροσθέτως , αποτελεί εκτός από σπουδαία αθλητική διοργάνωση και μια ευκαιρία ανάδειξης της ομορφιάς του τόπου μας , καθώς προσελκύει πλήθος επισκεπτών ,αλλά συνάμα και παράγοντα οικονομικής άνθισης.

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιος –Θεόδωρος  Αποστολάκης συγχαίρει τους Νικητές και Νικήτριες του 21ου Ημιμαραθωνίου Άκτιου Δρόμου, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει να δοθεί ,ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους που η συμμετοχή τους ήταν πολυπληθής ,καθώς πήραν μέρος μικρά και μεγάλα  παιδιά από όλα τα σχολεία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και από όλες τις σχολικές βαθμίδες. Χωρίς αυτούς  η διοργάνωση δεν θα είχε την ίδια επιτυχία και ζωντάνια.

Έπειτα,θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για την διοργάνωση και την άριστη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου .Επιπλέον, στους Συλλόγους του Δήμου μας, στους εθελοντές που είναι πάντα οι αφανείς ήρωες και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί. Τέλος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, στην εταιρία ΚΟΡΠΗ(NESTLE) και στον κ. M. Καραγκούνη,  για την παραχώρηση ασθενοφόρου οχήματος από το διαγνωστικό Εργαστήριο ΕΥΗΝΩΡ.