Ακαρνανικά Νέα

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε μέσω βίντεο στο Tik Tok.

Ένα βίντεο στο Tik Tok οδήγησε την πρόνοια στο σπίτι ενός ζευγαριού, προκειμένου να του πάρει το παιδί.

«[Ο γιος μας] έχει αφαιρεθεί από εμάς έως ότου η πρόνοια αξιολογήσει το σπίτι μας, επειδή δημοσίευσα ένα βίντεο με τον σύζυγό μου και τον γιο μου να παίζουν», είπε η μητέρα του δίχρονου παιδιού, η Savannah Glembin, γνωστή influencer.

Η Savannah και ο σύζυγός της είχαν την ιδέα να τυλίξουν το παιδί τους με μεμβράνη, ακινητοποιώντας το πλήρως, θεωρώντας το διασκεδαστικό, για αυτό και το  δημοσίευσαν στην πλατφόρμα του Tik Tok, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές.

Ωστόσο, το «παιχνίδι» του ζευγαριού δεν φάνηκε σε όλους αστείο και προξένησε αρκετές αρνητικές αντιδράσεις παρά τους ισχυρισμούς της μητέρας πως το παιδί «γελούσε και χαμογελούσε και ήταν απλά ένα αστείο».

Το βίντεο της Savannah δείχνει τον σύζυγό της να σπρώχνει το μικρό τους παιδί στο κρεβάτι τους.

Το αγόρι, το οποίο φαίνεται να είναι περίπου δύο ετών (και το οποίο στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ονομάζεται Gunner), είναι σφιχτά τυλιγμένο από το λαιμό και κάτω με μεμβράνη.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το βίντεο κατέβηκε από τη σελίδα της Savannah ωστόσο ορισμένοι χρήστες πρόλαβαν και αποθήκευσαν αποσπάσματα.

Ο μικρός στο βίντεο φαίνεται εντελώς ακίνητος με τα χέρια του δεμένα στα πλευρά του, πέφτει στα γόνατα καθώς τα δάκρυα αρχίζουν να τρέχουν στα μάτια του. Ο Gunner φαίνεται εντελώς τρομοκρατημένος καθώς πέφτει ανάσκελα.

Ο πατέρας δε, που φοράει και τη στρατιωτική του στολη, χαμογελάει καθώς κάνει πέρα δώθε το αγόρι.

Η μητέρα ακούγεται να λέει στο βάθος: «Αν έχετε ένα γκρινιάρικο νήπιο όλη μέρα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος».

Στη συνέχεια, καθώς το αγόρι βρίσκεται ακίνητο στο κρεβάτι, βγάζει ένα μικρό βογγητό σαν να πονάει.

Η απολογία της μητέρας

«Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου δημοσιεύοντας αυτό το βίντεο. Ειλικρινά και αληθινά γελούσε και χαμογελούσε και βγήκε από το πλαστικό σε λιγότερο από πέντε λεπτά».

Αφού δεν έλαβε την ανταπόκριση που ήλπιζε, η Savannah έκανε τον λογαριασμό της ιδιωτικό, επισημαίνει η New York Post.

Αλλά αφού οι δημόσιες αντιδράσεις συνεχίστηκαν και φέρεται να παρενέβησαν οι υπηρεσίες παιδικής προστασίας, επέστρεψε με ένα γεμάτο δάκρυα βίντεο.

Η Savannah εξηγεί με δάκρυα στα μάτια: «Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου ο Gunner έχει απομακρυνθεί από εμάς μέχρι η υπυηρεσίες να αξιολογήσουν το σπίτι μας, επειδή δημοσίευσα ένα βίντεο με τον σύζυγό μου και τον γιο μου να παίζουν».

«Αυτό το βίντεο διαστρεβλώθηκε κατά κάποιο τρόπο [και είχε ως αποτέλεσμα] οι άνθρωποι να νομίζουν ότι κακοποιούμε το παιδί μας. Αλλά γελούσε και χαμογελούσε και ήταν απλώς ένα αστείο πράγμα που έκανε ο Χανκ (ο σύζυγός της) επειδή ο Γκάνερ έμπαινε στη σόμπα εκείνη την ημέρα και προσπάθησε να βάλει ένα πιρούνι σε μια πρίζα.

«Ο Χανκ τον τύλιξε παιχνιδιάρικα με μεμβράνη, είχε χώρο να κινηθεί, έμοιαζε με μικρό αγγούρι. Σε κανένα σημείο δεν ήταν σε αγωνία ή έκλαιγε. Δεν θα κάναμε ποτέ κακό στο γιο μας. Είναι το καλύτερο πράγμα που μας έχει συμβεί ποτέ».

Οι αντιδράσεις για το βίντεο της Savannah ήταν ανάμεικτες. Πολλοί συνέχισαν να λένε στη μαμά: «Το διαδίκτυο δεν θα ξεχάσει ποτέ», ενώ άλλοι υποστήριξαν: «Πιστεύω ότι πραγματικά λυπάται».

Σύμφωνα με τελευταίο βίντεο που ανήρτησε η μητέρα, το παιδί επέστρεψε τώρα «στο σπίτι όπου ανήκει».

in.gr