Ακαρνανικά Νέα

Προκήρυξη αγώνα

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών   Κ.Δ.Α.Π.  Μεδεώνος   σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας προκηρύσσει την διοργάνωση του 4ου Λαϊκού αγώνα δρόμου Κατούνας αποστάσεις 1000 + 5000 μέτρων. Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί στην φιλόξενη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 18, Ιουλίου 2021 και ώρα 7:00 μμ .

Η αφετηρία για το μαθητικό αγώνα των 1000 μέτρων θα βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού στην πλατεία Αχυρών ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κατούνα. Ο δρόμος των 5000 μέτρων θα έχει ως αφετηρία αλλά και τερματισμό διαγράφοντας έναν κύκλο του χωριού την πλατεία της Κατούνας. Για την ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχουν ιατροί και νοσηλευτές που θα υποστηρίξουν τους αθλητές. Ακόμη κατα την διάρκεια του αγώνα η διαδρομή θα είναι φυλασσόμενη από την τροχαία και ομάδα εθελοντών για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

4ος Αγώνας δρόμου 1000 μέτρων . Ώρα εκκίνησης : 7:00 μμ.

Αφετηρία : Πλατεία Αχυρών Κατούνας. Τερματισμός : Κεντρική πλατεία
Κατούνας.

Παροχές: Χρονομέτρηση, Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες Τροφοδοσία με νερό χυμό και μπανάνες στον τερματισμό .

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της επίπεδη. Με αφετηρία την πλατεία Αχυρών που βρίσκεται αριστερά στο δρόμο προς Τρύφο και Νήσσα κατευθύνεται προς το κέντρο της Κατούνας μέσω της κεντρικής οδού (Μαυρομματαίων).

4ος Αγώνας δρόμου 5000 μέτρων . Ώρα εκκίνησης 7.30 μμ.

Αφετηρία – τερματισμός: Η κεντρική πλατεία της Κατούνας με την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος, τονίζεται δε ότι η συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Χρόνος ολοκλήρωσης: Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 8:30 μμ με συνολική διάρκεια 1 ώρα ώστε να μπορέσουν να τερματίσουν άπαντες.

Παροχές: Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες, τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα σε διάφορα σημεία και στον τερματισμό πέρα από νερό μπανάνες και χυμούς. Οι αθλητές καλό είναι να μην έχουν αντικείμενα αξίας χρήματα και άλλα τιμαλφή γιατί σε περίπτωση απώλειας η διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή είναι κατά διαστήματα κατηφορική και κατά διαστήματα ανηφορική με χαμηλότερο σημείο τα 298 m και υψηλότερο τα 366 m.

Πληροφορίες εγγραφής: Η εγγραφή μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 6977440146 (Λάμπρος) στο 6977692694 (Παναγιώτης)  στο 2646032055 (ΚΔΑΠ ΜΕΔΕΩΝΟΣ). καθώς και στο ειδικό link.

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=79663adc704f5a8e90eae6eb0e997fe9&l=GR

Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι και 2 ώρες πριν τον αγώνα στο χώρο της αφετηρίας των 5000 μέτρων στην κεντρική πλατεία της Κατούνας από που θα μπορούν οι αθλητές να παραλάβουν τον αριθμό τους μαζί με το τσιπάκι για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Κανονισμών Τροποποιήσεις διεξαγωγής του Αγώνα 1000 μέτρων & 5000 μέτρων λόγω εκτάκτων υγειονομικών συνθηκών του Covid-19.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών θα υπάρξουν τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων των 1000 & των 5000 μέτρων. Οι αλλαγές βρίσκονται σε κάθε πτυχή του αγώνα όπως εκκίνηση, τερματισμός, απονομές, παραλαβή αριθμών, σταθμοί τροφοδοσίας.
Παρακάτω αναλύονται τα μέτρα που παίρνει η διοργάνωση μας.

Χρήση μάσκας

Υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. Εξερούνται οι αθλητές μόνο κατά την διάρκεια της άσκησεις ( χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό. )

Χρήση γαντιών μιας χρήσης

Μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης :

Self test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

Η διοργάνωση θα ζητήσει από τον συμμετέχοντα την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης ότι έχει προβεί (ο αθλητής) στις απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση αποτελεί το βασικότερο παράγοντα συνωστισμού σε έναν αγώνα τρεξίματος και ως εκ τούτου είναι και η βασικότερη αλλαγή που επέρχεται στους αγώνες μας  τουλάχιστον για το 2021. Έτσι αντί της καθιερωμένης μιας εκκίνησης θα γίνουνε πολλαπλές τμηματικές εκκινήσεις. Επιπλέον οι εκκινήσεις θα δοθούν με σειρά δυναμικότητας των αθλητών για να περιοριστούν στο ελάχιστο η προσπεράσεις τη διάρκεια του αγώνα. Η κάθε τμηματική εκκίνηση θα περιλαμβάνει 10 αθλητές που θα τηρούν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και θα πραγματοποιείται κάθε 1 λεπτό. Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας θα υπάρχει περίφραξη στο χώρο της εκκίνησης.
Τερματισμός: Ο χώρος του τερματισμού θα παραμείνει στο γνωστό σημείο μπροστά στην πλατεία Κατούνας καθώς το χρονικό εύρος μεταξύ τον τερματισμό των αθλητών θα είναι μεγάλο και δεν τίθεται ζήτημα ειδικών μέτρων πέρα από την απαγόρευση εισόδου θεατών στο χώρο του τερματισμού. Ο κάθε αθλητής τερματίζοντας θα παραλαμβάνει ο ίδιος το μετάλλιο του από ένα τραπέζι , χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό και θα πρέπει να αποχωρήσει σε εύλογο χρόνο.
Τελετή απονομών: Η τελετή απονομών θα γίνει σπαστά, συνοπτικά και σε δύο φάσεις (άντρες – γυναίκες) για την αποφυγή συνωστισμού. Η τελετή των αντρών θα γίνει στις 8.45 μμ και των γυναικών στις 9:00 μμ το βράδυ της ίδιας μέρας. Οι νικητές του αγώνα θα παραλαμβάνουν τα κύπελλα τους από ένα τραπέζι μετά από υπόδειξη των διοργανωτών.

Ο Διευθυντής του Κ.Δ.Α.Π.  ΜΕΔΕΩΝΟΣ : ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας : ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ