Ακαρνανικά Νέα

Υπεγράφη την Τετάρτη 29 Μαρτίου η σύμβαση για το έργο της μεταφοράς των 8.000 δεματοποιημένων απορριμμάτων από το ΧΥΤΑ Λευκίμμης στο ΧΥΤΑ Παλαίρου Βόνιτσας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Green Waste  και ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις Αλυκές συνυπέγραψαν τη σύμβαση η οποία ανέρχεται στις 467.000 συν ΦΠΑ.

Επίσης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα πληρώσει ακόμη 300.000 ευρώ για την ταφή στο ΧΥΤΑ Παλαίρου. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας είναι έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα την μεταφορά ακόμη και από τη Δευτέρα.

Το έργο ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λευκίμμης οι οποίοι έδωσαν μεγάλο αγώνα για να μη μεταφερθούν τα σκουπίδια εκεί, συγκρούστηκαν πολλές φορές με τα ΜΑΤ, ακόμη σύρονται στα δικαστήρια κλπ.

Αστειευόμενοι μάλιστα έλεγαν ότι αυτά τα σκουπίδια είχαν μεταφερθεί στη Λευκίμμη με “τιμές αρχηγού κράτους”… εξαιτίας του γεγονότος ότι τα απορριμματοφόρα συνόδευαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις.

ertnews.gr