Ακαρνανικά Νέα

.

Οι λόγοι της εμπλοκής ορισμένων ανθρώπων παλιών παικτών και μη με τον Αθλητικό Όμιλο Βόνιτσας δεν ήταν μόνο συναισθηματικοί. Διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ στην πόλη μας, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση μια διαφορετικής προσέγγισης, μιας διαφορετικής φιλοσοφίας που θα αλλάξει επίπεδο στον αθλητισμό της πόλης μας.

Ο βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός οργανισμού με έντονη κοινωνικό – αθλητική διάσταση, ο οποίος πέρα από τον καθαρά αθλητικό του χαρακτήρα έρχεται να διαδραματίσει και τον ρόλο ενός πολυδύναμου κέντρου – Συλλόγου αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Κοινή πίστη των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο από το να προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις τη συσσωρευμένη γνώση και τις εμπειρίες που έχεις αποκομίσει τόσα χρόνια από το χώρο, να διαμορφώσεις και να σμιλεύσεις τους χαρακτήρες των παιδιών, με στόχο η συνολική τους σχέση με τον αθλητισμό και το μπάσκετ να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα, η πίστη σ’ ένα σκοπό, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.

Το όραμά μας για το μπάσκετ της Βόνιτσας δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο από σχεδιασμό, προσπάθεια και χαρισματικό προπονητή.

Είναι μεγάλη η χαρά μας και η τιμή της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Γράψα, έναν άνθρωπο με έντονη προπονητική παρουσία σε όλα τα επίπεδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η φιλοσοφία του, η προπονητική του εμπειρία και η επιστημονική του κατάρτιση αποτελούν για μας εγγύηση στην προσπάθεια αναγέννησης του μπάσκετ της πόλης μας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.”