Ακαρνανικά Νέα

Τι και εάν η κατοχή της μπάλας ήταν 79% – 21% υπέρ της Ισπανίας, τι και αν τα σουτ προς την αντίπαλη εστία ήταν 9 για τους Φούριας Ρόχας και μόλις ένα για την Εθνική μας ομάδα. Τι και εάν δεν κερδίσαμε ούτε ένα κόρνερ, τι και εάν το μοναδικό σουτ εντός της αντίπαλης εστίας ήταν και το μοναδικό εύστοχο για την Εθνική μας.  Αυτό ήταν που έδωσε τον ανέλπιστο βαθμό στην Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ισπανία χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπακασέτα στο 56ο λεπτό.

Η Εθνική μας ομάδα παίζοντας υποδειγματικά  άμυνα απέσπασε την ισοπαλία από την φλύαρη Εθνική Ισπανίας και μπήκε με το δεξί στην διαδικασία των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2022. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό με τον Μοράτα και ο Μπακασέτας στο 56ο λεπτό ευστόχησε από τα 11 βήματα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, σε πέναλτι που κέρδισε ο Μασούρας σε ανατροπή του από τον Μαρτίνες.

Φυσικά ο δρόμος για τα τελικά είναι  πολύ μακρύς και θα πρέπει η Εθνική μας στο επόμενο ματς απέναντι στην Γεωργία στην Τούμπα να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη για να μην πάει στράφι ο σημερινός βαθμός.

Επίσης θα πρέπει η Εθνική μας σε ματς απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους να δημιουργήσει και φάσεις, κάτι που δεν έκανε σε καμία περίπτωση σήμερα και αν δεν κάνει ούτε απέναντι στην Γεωργία τότε…. Αντίο…

Στο άλλο ματς της βραδιάς για τον 2ο όμιλο της Εθνικής η Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς επικράτησε δύσκολα της Γεωργίας με 1-0 εντός έδρας.

Είναι δεδομένο πως κάτω από αυτές τις συνθήκες που έσχει δημιουργήσει η πανδημία θα δούμε πολλές εκπλήξεις σε αυτή την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άλλωστε αυτό έδειξε και το σημερινό παιχνίδι…

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Ράμος (46′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Γκαγιά, Όλμο (65′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Αλκάνταρα), Φεράν Τόρες (72′ Οργιαθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Σαλβατιέρα)ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης),

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης)