Πρόκειται για ένα παράξενο φαινόμενο που συμβαίνει σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην περιοχή.
Ένα εξαιρετικά σπάνιο και εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όσοι επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι της Πρέβεζας το βράδυ του Σαββάτου.
Η παραλιακή ζώνη της πόλης μετατράπηκε ξαφνικά σε σκηνικό που θύμιζε ταινία της φύσης, καθώς εκατοντάδες μικρά ψάρια άρχισαν να ξεβράζονται μαζικά στην ακτή, προκαλώντας την άμεση έκπληξη και το ενδιαφέρον των περαστικών και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.
Το μέγεθος και η ένταση του φαινομένου αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της περιοχής. Στο οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε, η εικόνα είναι πραγματικά αξιοσημείωτη, καθώς τα ψάρια μοιάζουν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και να πηδούν με μανία πολύ ψηλά στον αέρα προς κάθε πιθανή κατεύθυνση.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Πρέβεζα και σύμφωνα με τους ντόπιους τέτοια εποχή τα γοφάρια κυνηγούν τα μικρά ψαράκια, φρίσσες.
voria.gr






























