

Το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας φαίνεται πως απέχει πολύ από το να έχει διαμορφωθεί οριστικά.
Μπορεί μέχρι σήμερα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Κασόλας, ο πρώην δήμαρχος Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης και ο Βασίλης Σώζος, όμως οι πληροφορίες που φτάνουν στα Ακαρνανικά Νέα δείχνουν ότι το σκηνικό ενδέχεται να αλλάξει σημαντικά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια έντονη προσπάθεια ώστε ένας νέος άνθρωπος, με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, αυτοδιοικητική εμπειρία και διάθεση προσφοράς, να ηγηθεί ενός νέου δημοτικού συνδυασμού.
Το πρόσωπο αυτό προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη δεχθεί επανειλημμένες προτάσεις από πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο.
Τα Ακαρνανικά Νέα επικοινώνησαν μαζί του. Η απάντησή του δεν ήταν ούτε αρνητική ούτε καταφατική. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν σχετικές προσεγγίσεις και άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, τονίζοντας πως όταν έρθει η ώρα θα λάβει τις αποφάσεις του με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον του τόπου.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο της παραγωγής και της αγοράς, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει επαγγελματικά σε έναν κλάδο με έντονη αναπτυξιακή πορεία. Παράλληλα, έχει ήδη δοκιμαστεί στα κοινά, χωρίς όμως να έχει φθαρεί από θέσεις διοίκησης ή από πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Αν τελικά αποφασίσει να διεκδικήσει τον Δήμο, οι ισορροπίες αναμένεται να μεταβληθούν αισθητά, καθώς μια τέταρτη ισχυρή υποψηφιότητα θα δημιουργούσε νέα δεδομένα και θα έδινε στους δημότες μία ακόμη επιλογή.
Προς το παρόν, το όνομά του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Όχι για πολύ, όμως…


































