
Επιβλητική η Δόξα Λευκάδας Elabet, πήρε μία ευρεία νίκη στο Κλειστό της Άνω Μεράς Μυκόνου με σκορ 59-73 και πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στην Stoiximan GBL και πρώτη εκτός έδρας τη φετινή σεζόν.
Η ομάδα του Τερζή έφτασε σχετικά γρήγορα σε διψήφια διαφορά (7-21), με τους Γκαντ και Χάρμον να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές επιθετικά. Η Μύκονος Betsson ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού χάρη και στην εξαιρετική άμυνα των «Λευκαδιτών» η οποία τους κράτησε μόλις στους 28 πόντους στο ημίχρονο (28-38).
Η επιθετική αφλογιστία της γηπεδούχου ομάδας συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με την Δόξα Λευκάδας Elabet να παραμένει ψύχραιμη στις προσπάθειες των παικτών του Ζιάγκου να μειώσουν την εις βάρος τους διαφορά. Η διαφορά όμως αντί να μειώνεται εκτοξεύτηκε στο +19 (41-60) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, με τις πολύ καλές και ώριμες επιθετικές ενέργειες της ομάδας μας. Στην ουσία η Δόξα δεν απειλήθηκε ποτέ και εξαργύρωσε με μία ακόμη σπουδαία νίκη (τελικό σκορ 59-73) την βελτίωση που δείχνει καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δόξα συνέχισε την ευνοϊκή παράδοση που έχει κόντρα στην Μύκονο εκτός έδρας, καθώς είχε κερδίσει εκ νέου στις Κυκλάδες και τις σεζόν 2023-24 & 2024-25, με την τελευταία μάλιστα σεζόν να είναι αυτή που ανέδειξε την Μύκονο πρωταθλήτρια της Elite League, παίρνοντας την άνοδο για την Stoiximan GBL.
Επόμενο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο (στις 15:00 το μεσημέρι) κόντρα στον Άρη στο Κλειστό της Λευκάδας.
Διαιτητές: Συμεωνίδης, Παπαϊωάννου, Λόρτος
Τα δεκάλεπτα: 17-25, 28-38, 41-57, 59-73
Μύκονος Betsson (Ζιάγκος): Φάντερμπερκ 6, Άπλμπι 6, Τσάιλντς 10, Τίγκας 6, Λοβ 10, Σκουλίδας 3, Πετανίδης 3, Μάντζαρης , Ιατρίδης, Χάρελ 4, Κάναντι 11
Δόξα Λευκάδας Elabet (Τερζής): Τζόουνς 5, Ρόμπινσον 5, Χάρμον 22, Πάρις 11, Τσαϊρελης 2, Αρσενόπουλος 3, Πουλιανίτης 3, Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Σάρμα 8, Γκαντ 14 (9 ριμπ.)
































