Ακαρνανικά Νέα

Η εφημερίδα Cumuriyet γράφει: «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση»

“Efharisto poli file” είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Hurriyet», η οποία ευχαριστεί με αυτόν τον τρόπο την ελληνική ομάδα διάσωσης που έσπευσε στη γειτονική χώρα για να προφέρει πολύτιμη βοήθεια στα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδας.

«Efharisto poly file» (Ευχαριστώ πολύ φίλε) τιτλοφορείται ένα κείμενο στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα όπου δείχνει δύο διασώστες να αγκαλιάζονται.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι σεισμόπληκτοι νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν μέσω της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, η εφημερίδα Cumuriyet αναφέρει: «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν όπου παρά την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ακόμη κανένας υπουργός.

Τέλος, η εφημερίδα Sozcu αναφέρει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

newsbeast.