Ακαρνανικά Νέα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σορός που ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης και αναμένεται να ταυτοποιηθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, ανήκει σε έναν από τους Έλληνες αγνοούμενους – Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά.

Πέντε είναι οι νεκροί που έχουν εντοπιστεί στο πλοίο Euroferry Olympia που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου Αστακού. Μια ακόμη σορός βρέθηκε στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου Euroferry Olympia το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ παραμένουν ακόμη έξι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σορός που ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης και αναμένεται να ταυτοποιηθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, ανήκει σε έναν από τους Έλληνες αγνοούμενους. Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς. Συγκεκριμένα, από τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια, με τη βοήθεια γεννητριών, να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πίεσης οξυγόνου για να ανοίξει ο καταπέλτης, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι σωστικές δυνάμεις στο 1ο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μηχανήματα έχουν αποτυπωθεί εικόνες, που θα μπορούσαν να είναι ομάδα ατόμων στο κατάστρωμα 3, αλλά είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση.

Πληροφορίες reader, livenews.