Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακαρνανικά Νέα

19 Σεπτεμβρίου 2026 10:07
19 Σεπτεμβρίου 2026 10:07

Για να μην μένετε στο...

σκοτάδι

Για να μην μένετε στο...

σκοτάδι

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος δεν ήταν απλώς ένας ακόμη αθλητικός αγώνας. Ήταν μια διοργάνωση που κάθε φθινόπωρο έφερνε στη Βόνιτσα δρομείς από όλη την Ελλάδα, πρόβαλλε τον τόπο μας και έδινε ζωή στην τοπική αγορά, με επισκέπτες, συλλόγους και εθελοντές να συμμετέχουν σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, και φέτος – όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι – ο Άκτιος Δρόμος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απουσίας ενός θεσμού δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί «διάλειμμα». Μοιάζει περισσότερο με μια σιωπηρή πορεία προς την κατάργησή του.

Το εύλογο ερώτημα είναι απλό: Γιατί; Δεν κατάφερε ο Δήμος να οργανώσει μια διοργάνωση που επί χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή; Υπήρξε έλλειψη σχεδιασμού, προτεραιοτήτων ή βούλησης;

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους δημότες και στην αθλητική κοινότητα. Οι θεσμοί δεν χάνονται από τη μία μέρα στην άλλη· χάνονται όταν εγκαταλείπονται.

Και όταν ένας Δήμος αφήνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να σβήσει μια τόσο σημαντική διοργάνωση, αναλαμβάνει και την ευθύνη για το μέλλον της.

Η Βόνιτσα δεν έχει ανάγκη από λιγότερους θεσμούς. Έχει ανάγκη από μια Δημοτική Αρχή που να μπορεί να τους διατηρεί, να τους εξελίσσει και να τους κάνει ακόμη μεγαλύτερους.