Ακαρνανικά Νέα

Κάτοικος της περιοχής στο Μεγάλο Αυλάκι Λευκάδας είδε μπροστά του ένα μυοκάστορα και θεώρησε ότι έπρεπε να τον σκοτώσει.

Ωστόσο, έγινε καταγγελία από επισκέπτρια της περιοχής με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος να την… βγάλει όλη τη νύχτα στο τμήμα και ακολούθως να πάει στον Εισαγγελέα όπου αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο μυοκάστορας είναι υδρόβιο τρωκτικό, ενδημικό στη Νότια Αμερική και μεταφέρθηκε στη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, για την εκμετάλλευση της γούνας του.

Όμως ορισμένα άτομα που απέδρασαν ή απελευθερώθηκαν από τα εκτροφεία, κατόρθωσαν να εγκατασταθούν με επιτυχία στο φυσικό περιβάλλον (όχθες ποταμών και υγροτόπους) των νέων περιοχών, διαταράσσοντας την ισορροπία των οικοσυστημάτων και υποβαθμίζοντας την οικονομική και περιβαλλοντική αξία των περιοχών στις οποίες εμφανίζεται.

ilefkada.gr