Ακαρνανικά Νέα

Πώς θα γίνουν οι ανακοινώσεις – Τέλος το «Πάσχα στο χωριό» και τα σενάρια για πρόωρο άνοιγμα της εστίασης – Εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί το πλάνο αποσυμπίεσης για κοινωνία και αγορά.

«Υπομονή». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι επιστήμονες με τις τοποθετήσεις τους σχολιάζοντας τον ορίζοντα της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων για τις επόμενες εβδομάδες. Παρά τις όποιες ελπίδες καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα η απόφαση είναι ειλημμένη.

Μετά από κάτι παραπάνω από έναν χρόνο lockdown η κυβέρνηση είχε τονίσει πως θα ήταν προς όφελος της κοινωνίας η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων προκειμένου οι κάτοικοι των πόλεων να μεταβούν στα χωριά τους. Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο ελάχιστος χρόνος που έχει μεσολαβήσει από τα τελευταία «ανοίγματα» και ο αστάθμητος παράγοντας των κορωνοπάρτι έβαλαν για τα καλά τον φάκελο «Πάσχα στο χωριό» στο συρτάρι.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί εντός της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr η υπόθεση θεωρείται λήξασα με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις να μετατίθενται για μετά το Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε μεταφέρει το protothema.gr από την προηγούμενη εβδομάδα, ως… αντισταθμιστικό μέτρο έπεσε η ιδέα του πρόωρου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά μέτρα. Ωστόσο όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr και αυτό το σενάριο έχει μπει για τα καλά στο συρτάρι αφού η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους επιστήμονες έχει σχεδιάσει να μην γίνει κανένα ουσιαστικό άνοιγμα δραστηριοτήτων μέχρι το Πάσχα.

Έρχονται ανακοινώσεις

Έτσι, όπως ανακοίνωσε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη,

εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις εφ όλης της ύλης για το Πάσχα. Σύμφωνα, ωστόσο με ασφαλείς πληροφορίες οι εν λόγω ανακοινώσεις δεν θα αφορούν μόνο τις ημέρες του Πάσχα αλλά και τα βήματα χαλάρωσης από εκεί και έπειτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ανακοινώσεις οι οποίες αναμένονται να ακολουθήσουν το μοτίβο προηγούμενων αντίστοιχων κρίσιμων ημερών και να γίνουν σε ανώτατο επίπεδο, θα αναφέρουν πώς θα εορτάσουμε το φετινό Πάσχα αλλά θα παρουσιάζουν και έναν οδικό χάρτη άρσης των μέτρων. Η κλιμακωτή αυτή άρση του lockdown θα περιλαμβάνει βήματα αποσυμπίεσης που θα αφορούν την εστίαση, τις μετακινήσεις, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, αλλά και το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το πρώτο «κύμα» αναμένεται στις 4 Μαΐου και το δεύτερο στις 10, έτσι ώστε στις 14 η οικονομία να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να μπορεί να στηρίξει το άνοιγμα του τουρισμού.

protothema.gr