Ακαρνανικά Νέα

Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 31/03, όπου θα εξετάσει με βάση τα υγειονομικά δεδομένα και την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, τι μπορεί και πότε να ανοίξει.

Εντός της εβδομάδας κρίνονται οι ημερομηνίες για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα Γυμνασίων και Λυκείων,  το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Κομβικό εργαλείο για το προσεκτικό και σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας αποτελεί φυσικά η ενεργοποίηση του self-testing.

Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη, όπου θα εξετάσει με βάση τα υγειονομικά δεδομένα και την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, τι μπορεί και πότε να ανοίξει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη.

Πρώτος σταθμός: Σχολεία και λιανεμπόριο

Πάντως από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε να ανοίξουν μαζί και το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Ωστόσο οι ειδικοί θα είναι αυτοί που θα κρίνουν αν κάτι τέτοιο είναι «επιδημιολογικά εφικτό», την ώρα που ακόμη η πίεση στα νοσοκομεία είναι εμφανής και τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί αισθητά.

In.gr