Ακαρνανικά Νέα

Αγαπητοί αναγνώστες, των Ακαρνανικών Νέων,  σας χαιρετώ, εύχομαι να είστε όλοι καλά, να διαβάζουμε και να στηρίζουμε το μοναδικό ανεξάρτητο μέσω  της περιοχής αλλά και το site τα  www.akarnanikanea.gr.

Όπως τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε η συνεργασία μου, με τον κ. Φράγκο ως αρθρογράφος ,έτσι θα πορευτούμε στην διαδρομή μας. Ανάλογα τη διάθεση και την επικαιρότητα ,εκεί είναι που θα κυμαίνονται τα κείμενα μου, αλλά αν επιθυμείτε να γράψουμε κάτι που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να στείλετε κάποιο email, ώστε να γίνει παραγωγικός ο διάλογος ,μεταξύ μας.

Η θεματολογία δεν θα είναι συγκεκριμένη, αλλά κυρίως θα στηριχτώ ,σε κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα, πολιτιστικά, αθλητισμού,  με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών- πολιτών, όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, αλλά ώσπου φτάνει η εφημερίδα.

Ξεκίνησα να γράφω για τα fake news ή την παραπληροφόρηση ,εσκεμμένη ή πολλές φορές χωρίς δόλο, σε γεγονότα ή συμβάντα από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα, που στόχο και σκοπό είχαν ή έχουν να αφυπνίσουν το εθνικό αίσθημα  των πολιτών ή για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα.

Ο Πλούταρχος (45-120μ.Χ-ιστορικός-βιογράφος) γεννήθηκε  στην Χαιρώνεια της Βοιωτίας, στα Ηθικά του , 854e-874e, κατακεραυνώνει τον μεγάλο ιστορικό,(Ηρόδοτο) κατηγορώντας τον, ότι οι  ιστορίες του ,  είναι ανακριβείς και περιέχουν κακία. Φυσικά ο Πλούταρχος γράφει 400 περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του Ηροδότου. Ο Πλούταρχος (45-120μ.Χ-ιστορικός-βιογράφος) γεννήθηκε  στην Χαιρώνεια της Βοιωτίας, στα Ηθικά του , 854e-874e, κατακεραυνώνει τον μεγάλο ιστορικό, κατηγορώντας τον, ότι οι  ιστορίες του ,  είναι ανακριβείς και περιέχουν κακία. Φυσικά ο Πλούταρχος γράφει 400 περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του Ηροδότου.

Κύριο παράδειγμα παραπληροφόρησης –fake news –σπασμένο τηλέφωνο ,πείτε το όπως θέλετε, το βρίσκουμε στην αρχαία Ρώμη ,με την περιβόητη φωτιά στα παλάτια του αυτοκράτορα Νέρων (Νέρων Κλάύδιος Καίσαρ  Αύγουστος Γερμανικός ή Λεύκιος Δομίτιος Αηνόβαθρος ,15Δεκεμβρίου 37- 9 Ιουνίου 68μ.Χ) όπου κυκλοφόρησε η φήμη ότι τον είδαν σε έναν κήπο της πόλης ,κάποιος άλλος μετά ότι τον είδε να παρακολουθούσε την πυρκαγιά από έναν πύργο ,και μετά από πολλά χρόνια κάποιος πρόσθεσε ότι έπαιζε λύρα στο παλάτι, ενώ οι φλόγες κατέστρεφαν την Ρώμη, όμως η ιστορική αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μερικές ακόμη επισημάνσεις ,για την ολοκλήρωση του άρθρου αυτό το μήνα.

Στις  13 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνο είναι η παγκόσμια μέρα ραδιόφωνου, και γιορτάζουν όσοι δίνουν ζωή στο ραδιόφωνο ή ασχολούνται με αυτό. Αγάπη μεγάλη προσωπική, φέρνοντας στη μνήμη μου ,τους πειρατικούς σταθμούς που δημιουργούσαμε στα εφηβικά μας  χρόνια, με πενιχρά μέσα, που διαθέταμε, αλλά με μεράκι και ζωντάνια. Κάποιοι σταμάτησαν να ασχολούνται από εκείνα τα μακρινά χρόνια, εγώ το συνεχίζω ,κάνοντας μια εκπομπή κάθε Σαββάτο βράδυ  20: 00 – 22:00 σε έναν γνωστό ιντερνετικό σταθμό.

Αυτά από εμένα καλά να είμαστε και τα λέμε τον επόμενο μήνα.

Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τα ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ,!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”