Ακαρνανικά Νέα

Μπαίνουμε μαζί στον ρυθμό για έναν ζωντανό πλανήτη!

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και οι ONIRAMA, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της φύσης, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Οι ONIRAMA γίνονται οι πρεσβευτές του WWF Ελλάς στον αγώνα να βγάλουμε τα πλαστικά μιας χρήσης από τη ζωή μας, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας και των κοινών δράσεων, θα συμμετάσχουν στις 27 Μαρτίου, στον εορτασμό για την Ώρα της Γης, μίας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον. Μαζί με το WWF και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, στέλνουν το μήνυμα για μια νέα αρχή, αναδεικνύοντας την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές.

Οι ONIRAMA, ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και της ανάγκης να παρέχουμε όλοι ένα βιώσιμο μέλλον στις επόμενες γενιές, γίνονται αρωγοί της προσπάθειας του WWF Ελλάς, με στόχο μαζί να κινητοποιήσουν και να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, οδηγώντας τους σε μια καθημερινότητα απαλλαγμένη από πλαστικά μιας χρήσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα παράγονται κάθε χρόνο σχεδόν 730.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων, ενώ περίπου 11.500 τόνοι καταλήγουν ετησίως στις ελληνικές θάλασσες. Είναι, δηλαδή, σαν να πετάμε κάθε μέρα πάνω από 1.000.000 πλαστικά μπουκάλια στις θάλασσές μας! Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο να βγούμε από αυτό το πλαστικό αδιέξοδο.

«Η συνεργασία μας με το WWF Ελλάς, ως πρεσβευτές των περιβαλλοντικών του δράσεων, σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε κι εμείς, με τον δικό μας τρόπο, στην προστασία της φύσης, στηρίζοντας έμπρακτα τον πολύτιμο αγώνα του WWF. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να εφαρμόζουμε μια σειρά κοινωνικά υπεύθυνων ενεργειών σε όλη την καλλιτεχνική, αλλά και προσωπική πορεία μας. Γιατί… παρόλο που είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες… τα μικρά βήματα είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές!» δήλωσε ο frontman των ONIRAMA, Θοδωρής Μαραντίνης.

«Η κρίση της πανδημίας COVID-19 έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Πως η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη συνδέονται άρρηκτα. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε μία νέα αρχή και να χτίσουμε το μέλλον μας. Μόνο δουλεύοντας όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Η συνεργασία με τους ONIRAMAείναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Ιάσονας Κάντας, επικεφαλής επικοινωνίας και κινητοποίησης πολιτών του WWF Ελλάς.

WWF Ελλάς

Το WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η διεθνής παρουσία του και οι 5.000.000 υποστηρικτές, το καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Το WWF Ελλάς είναι το εθνικό γραφείο του WWF στην Ελλάδα. Αποστολή του είναι να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, να προστατέψει τη βιοποικιλότητα, να διασφαλίσει τη βιώσιμη χρήση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και να προωθήσει τη μείωση της ρύπανσης και της σπάταλης κατανάλωσης. Χτίζει και προωθεί λύσεις για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κλίμα, με απώτερο στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.