Ακαρνανικά Νέα

Το «Spiegel» στη διαδικτυακή του έκδοση παροτρύνει τους αναγνώστες του να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, τώρα που θα ξεκινήσει να δέχεται και πάλι τουρίστες, «ήδη τον πιο αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού», όπως γράφει.

Αφορμή το ότι από σήμερα καταργείται η καραντίνα για ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες, υπό την προϋπόθεση αρνητικού PCR τεστ ή εμβολίου. Μιλώντας στο «Spiegel» η Κριστιάνε Πιλτς, από το εξειδικευμένο για την Ελλάδα τουριστικό γραφείο Attika Reisen, αναφέρει ότι καταγράφεται καθαρά η αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για εξατομικευμένα ταξίδια και όχι ομαδικά.

Φέτος οι τουρίστες ψάχνουν την αυθεντικότητα και όχι τον συνωστισμό στις παραλίες

«Για εξατομικευμένα ταξίδια προσφέρεται η Ελλάδα, επειδή διαθέτει πάνω από 3.000 νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων», επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Αρκετά για να προσφέρει τουριστικούς προορισμούς και για την επόμενη δεκαετία. Καταρχήν, συνιστούμε νησιά που διαθέτουν μερικά χαρακτηριστικά, όπως μικρά καταλύματα, ρεαλιστικές τιμές και πολλή αυθεντικότητα. Σε μερικές περιπτώσεις και περισσότερο χρόνο για το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό».

Ποιες είναι οι 7 συμβουλές;

Πρόκειται για 7 νησιά που προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες.

    «Η Φολέγανδρος είναι για ρομαντικούς και όσους απολαμβάνουν τη ζωή, 8 ώρες με το πλοίο από τον Πειραιά.

    Η Λέρος είναι ιδανική για δύτες και νεροπόντικες.

    Τα Κύθηρα, όπου, όπως και στην Κύπρο, οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι γεννήθηκε η Αφροδίτη, ενδείκνυνται για λάτρεις της φύσης και της Ιστορίας.

    Η Αστυπάλαια, σε σχήμα πεταλούδας, παρά τις βραχώδεις παραλίες και τις αμμουδιές, προσεγγίσιμες μόνο με βάρκα, διαθέτει ονειρεμένα χωριουδάκια και απαράμιλλη αυθεντικότητα.

    Η Άνδρος, μια ώρα μόνο από το λιμάνι της Ραφήνας, προσφέρει πάνω από 30 παραλίες και είναι καταπράσινη, διαθέτει ταβέρνες και είναι γνωστή για την παραδοσιακή της κουζίνα.

    Η Εύβοια είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που έκαναν ο Ωνάσης, η Κάλλας και ο Τσόρτσιλ.

    Τέλος, η Σύρος έχει κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι και οι κάτοικοι δεν ζουν πρωταρχικά από τον τουρισμό. Το νησί προσφέρεται για φίλους της αρχιτεκτονικής και ερευνητές».

Πηγή: DW