Ακαρνανικά Νέα

Εκδόθηκε λίγο πριν το Πάσχα (πήρε σχετικό ΦΕΚ) το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την προώθηση της νέας μεγάλης τουριστικής επένδυσης Varko Bay στη Βόνιτσα στην Αιτωλοακαρνανία, που προχωρά με τη «σφραγίδα» της επενδυτικής εταιρείας RND Investments που πρόκειται να υλοποιήσει το έργο.

Σύμφωνα με την πρώτες πληροφορίες, το πέντε αστέρων θέρετρο επιδιώκεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2026. Θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

Επένδυση άνω των 180 εκατ. ευρώ

Tο κόστος για την υλοποίηση της ανάπτυξης υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διετή κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά την λειτουργία του θέρετρου.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Προβλέπεται μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,15 και μέγιστη κάλυψη 20%. Το Varko Bay θα είναι υπό τη διαχείριση μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου.

Η περιοχή ανάπτυξης

Το υπερπολυτελές θέρετρο Varko Bay θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας, πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές βιωσιμότητας, μεταξύ άλλων, δια της αρμονικής ένταξής του στο τοπίο, και της ανάδειξης και προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών που θα επιτρέπουν την αναγέννηση του νου και του σώματος και θα διαθέτουν απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο και στα γειτονικά νησιά της Λευκάδας, του Μεγανησίου και του Σκορπιού. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου signature εστιατορίου Το θέρετρο θα διαθέτει και χώρους υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικές συναντήσεις.

Εγκρίθηκε το ΕΣΧΑΣΕ

Η έγκριση του σχετικού ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης) «VarkoBayResort» στη θέση «Βαρκό» της Δ.Ε. Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανέβηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μόλις προ ημερών, στις 12 Απριλίου.

insider.gr