Ακαρνανικά Νέα

Εχετε περάσει από τα κρυστάλλινα νερά του σε ταξιδάκι σας κοντά στη Λευκάδα;

Δέκα χρόνια μετά την πολύκροτη αγορά του νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση από τον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, οι εργασίες μετατροπής του Σκορπιού σε υπερπολυτελές, πριβέ θέρετρο προχωρούν εντατικά. Αλλωστε, το μεγαλεπίβολο έργο αναμένεται να τελειώσει μέσα στο 2024.

Το τροποποιημένο σχέδιο της επένδυσης των 400 δις αφορά σε μονάδα VIP exclusive club για τη διεθνή τουριστική ελίτ. Αναμένεται πάντως σημαντική αύξηση αλλά και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ…

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta από τη Νορβηγία υπογράφει τα βιοκλιματικά σχέδια με τις φουτουριστικές γραμμές. Είναι γνωστή για το σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, του πρώτου υποβρύχιου εστιατορίου της Ευρώπης και της έδρας της Le Monde στο Παρίσι.

Η οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Ριμπολόβλεφ, θα χρησιμοποιεί το νησί για προσωπική της απόλαυση για κάποιο διάστημα και θα το νοικιάζει τον υπόλοιπο χρόνο. Θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση σε εβδομαδιαία βάση για πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και δεν θα επιτρέπει περισσότερους από 50 επισκέπτες τη φορά.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο Ωνάσης αγόρασε το νησί το 1963 προς 3,5 εκατομμύρια δραχμές (σήμερα, περίπου 13.000 ευρώ) και έφερε χιλιάδες δέντρα και σπάνια φυτά για να διοργανώνει τα λαμπερά parties του στον Σκορπιό.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας, λέει το δελτίο Tύπου του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο το ενέκρινε. Προβλέπονται spa, βίλες, πολλαπλό αθλητικό κέντρο με γήπεδα, αμφιθέατρο, ιππικό κέντρο, αγρόκτημα, αμπελώνας, ελικοδρόμιο, εγκατάσταση παραλίας και αποβάθρα για mega yachts. Το σπίτι του λόφου- Hills House έχει την πιο ακαταμάχητη θέα στον ανοιχτό ορίζοντα και στα κοντινά νησιά. Η όλη αναπτυξιακή  διαχείριση είναι της Εταιρείας «Μυκήναι Α.Ε.». 

thebest.gr