Ακαρνανικά Νέα

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας.

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak με ένα προκλητικό άρθρο για την Τριπολιτσά, αναφέρει πως η Τουρκία θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κάνοντας μάλιστα λόγο για «έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας».

Στο κείμενό της η Yeni Safak αναφέρει: «Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγές περισσότερων από 50 χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τριπολιτσά, οδηγείται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο Ιρφάν Τατλίογλου, Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικού Κόσμου Yörük Turkmen, δήλωσε ότι έλαβαν υποστήριξη από τα κόμματα που έχουν ομάδα στο Κοινοβούλιο και την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία»..

«Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», είπε χαρακτηριστικά ο Ιρφάν Τατλίογλου.

Οι Τούρκοι είχαν προκαλέσει και μέσω του ΥΠΕΞ για την Τριπολιτσά

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πριν από περίπου ένα χρόνο είχε προκαλέσει φιλοτεχνώντας έναν χάρτη της Πελοποννήσου απ΄ όπου κυλούσε αίμα από την Τριπολιτσά.

«23 Σεπτεμβρίου 1821. Σφαγή της Τριπολιτσάς. Μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία!», έγραφε χαρακτηριστικά το μήνυμα του τουρκικού ΥΠΕΞ και πρόσθετε: «Αυτή η απάνθρωπη σφαγή είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να επιβιώσει στην Πελοπόννησο, και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρη κηλίδα».

newsbeast.gr.