
Να ξεκινήσω καταρχάς κάνοντας τι διάκριση ανάμεσα στους όρους της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης.
Γενοκτονία (genocide)= Ελληνικές λέξεις από το γένος + κτείνω (φονεύω) είναι όρος του διεθνούς δικαίου και καθιερώθηκε μετά τον Β` Παγκόσμιο πόλεμο .Αναφέρεται στα βίαια εγκλήματα που διαπράττονται ενός έθνους ή μιας φυλής με σκοπό την εξαφάνισή τους.
Εθνοκάθαρση =Ο μαζικός αφανισμός ή εκδίωξη των μελών μιας εθνότητας από μια περιοχή για γεωπολιτικούς σκοπούς.(λεξικό Μπαμπινιώτη).
Οι Ινδιάνοι προέρχονται από την Ασία. Μετανάστευσαν προς το Νέο Κόσμο ,σε πολλαπλά κύματα μέσω του Βερίγγειου Πορθμού, και εποίκησαν τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική αλλά και τη νησιά της Καραϊβικής ,και με το πέρασμα των αιώνων αποτελέσαν μια ιδιαίτερη ανθρώπινη φυλή. Ο χρόνος που υπολογίζεται ότι έφτασαν στην Αμερικανική Ήπειρο υπολογίζεται πριν από 20.000-35.000 χρόνια.

Η `Χριστιανική` πολιτισμένη Ευρώπη
CHIEF JOSEPH 1840-1904
Aκούστε αρχηγοί μου… Η καρδιά μου είναι άρρωστη και λυπημένη. Από εκεί που βρίσκεται ο ήλιος τώρα, δεν θα αγωνίζομαι πλέον .
Η μεγαλύτερη αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο συζητημένη και άγνωστη γενοκτονία ,είναι αυτή των Ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικανικής Ηπείρου. Από τη στιγμή της ανακάλυψης της Αμερικής μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, σφάχτηκαν και εξοντώθηκαν γύρω στις 80.000.000 Ιθαγενείς. Το 1919 ο αριθμός τους έφτανε περίπου στα 4.000.000,σύμφωνα με το βιβλίο του David Stannard «Αmerican Holocaust 1992» ενώ οι θάνατοι που συνδέονται με το εμπόριο δουλείας υπολογίζεται στα 28.000.00.
Κατά τους σύγχρονους μελετητές Αζτέκοι, Ίνκας και Μάγια μόνο αυτοί ήταν περίπου στα 70.000.000-80.000.000 όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι κονκισταδόρες. Κονκισταδόρ= κατακτητής .Μεγαλώσαμε διαβάζοντας βιβλία και βλέποντας θρυλικές Χολιγουντιανές ταινίες για τους θρυλικούς κονκισταδόρες που διέδιδαν τον Δυτικό πολιτισμό στους άγριους με χίλιους κινδύνους αλλά πάντα με τη βοήθεια του Θεού καθολική εξαφάνιση πολιτισμών χιλιετιών μέσα σε μερικές δεκαετίες από τους Ευρωπαίους ευγενείς δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο σα να μην έχει συμβεί ποτέ.
Παιδομάζωμα
Υπολογίζεται ότι από το 1876 εως το 1996, 150.000 παιδιά Ινδιάνων αρπάχτηκαν βίαια και παράνομα από το κράτος και στάλθηκαν σε επιμορφωτικά χριστιανικά σχολεία-οικοτροφεία μόνο στον Καναδά. Οι θρησκευτικές οργανώσεις λειτουργούσαν τα οικοτροφεία με φανατισμό και βία με παθητική κακοποίηση των μικρών Ινδιάνων. Αλλά παράλληλα χρησιμοποιούνταν σαν φθηνό εργατικό υποκείμενο στις φάρμες και τα εργοστάσια.
Τζον Γουέιν ο θρυλικός πρωταγωνιστής που πάντα ήταν σε άμυνα απέναντι στους πολεμοχαρείς «αγρίους»
Δε γελούσαν ποτέ μιλούσαν λίγο και δεν είχαν συναισθήματα. ‘Ηταν ύπουλοι και αμείλικτοι. Η Γουόλτ Ντίσνει έκανε ταινία κινουμένων σχεδίων τη ζωή της πριγκίπισσας Ποκαχόντας, και την παρουσίασαν με σέξι εμφάνιση που ερωτεύτηκε έναν λευκό χήρο πρόδωσε το βασιλιά πατέρα της ασπάστηκε οικειοθελώς τον Χριστιανισμό, βαφτίστηκε Ρεβέκκα, μετακόμισε στο Λονδίνο και πέθανε στα 21 της από κάποια ασθένεια των Ευρωπαίων που εξουδετέρωσε το ανοσοποιητικό της σύστημα .
Μακριά μαλλιά
Υιοθετήθηκαν από τα νεανικά κινήματα αμφισβήτησης σαν έκφραση ελευθερίας που προερχόταν από τη φύση των ινδιάνων. Όπως και η μεταγενέστερη μόδα του κουρέματος με τη ψιλή στα πλάγια ,και το μεγάλωμα των λοφίων οι γνωστοί πανκηδες, οι πολύχρωμες βαφές ,είχαν σημειολογική σημασία ,και πέρασαν στην καθημερινότητα μας, ως μνήμη από τους ινδιάνους.
Ξένοι στον τόπο τους
Και κλείνοντας, οι ινδιάνοι όσα δικαιώματα απέκτησαν με τους ηρωικούς αγώνες τους, που σημειωτέον δεν τους στήριξε καμία κυβέρνηση παραμένουν ξένοι στον τόπο τους, πληρώνοντας βαριά την επεκτατική-καπιταλιστική Δυτική έφοδος στα εδάφη τους
Δε το βάζουν κάτω και εμείς είμαστε ταγμένοι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας όπου κάποια στιγμή στο μέλλον το πνεύμα του Τζερόνιμο θα μετενσαρκωθεί και θα πάρει εκδίκηση.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”