Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη αραιωμένη σε ένα μπρίκι νερό
1 πράσο
1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
μπούκοβο
πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι.
Υλικά για το φύλλο και τη σύνθεση:
Φύλλο κρούστας για πίτες
Βούτυρο για την επάλειψη του φύλλου
150 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
200 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι, αφού κάψει θωρακίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα.
Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το μπούκοβο, την πάπρικα, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού θωρακιστούν σβήνουμε με το κρασί.
Όταν φύγει το αλκοόλ κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τη χύτρα και αν έχει υγρά τα αφήνουμε να σωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας που έχουμε κόψει στη μέση, ή στα τέσσερα και βουτυρώνουμε ελαφρώς.
Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε μια ποσότητα από τη γέμιση χωρίς υγρά, τοποθετούμε το κεφαλοτύρι σε κύβους, σκεπάζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και κλείνουμε σταυρωτά τα φύλλα σαν πουγκί, βουτυρώνουμε και δένουμε με ένα σπάγκο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά στις αντιστάσεις ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με ρύζι, ή πατάτες φούρνου.
Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!!!