
Υλικά:
1.200 γρ. αρνί, μπούτι, χωρίς κόκαλο
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες σε κυβάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
¼ στικ κανέλα
νερό
1 πρέζα μαύρη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
Γραβιέρα τριμμένη ή μυζήθρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τη σκελίδα το σκόρδο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τη μαύρη ζάχαρη και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 3-4 εκ. και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, το μπαχάρι, την κανέλα και μεταφέρουμε το αρνί στην κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά
Βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, το νερό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Σερβίρουμε το κριθαράκι με αρνί και τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με
γραβιέρα τριμμένη ή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip:
Αντί για κριθαράκι, μπορούμε να βάλουμε χυλοπίτες ή και ρύζι.






















