Ακαρνανικά Νέα

Μία διαφορετική πρόταση εύκολη και γρήγορη για χοιρινή τηγανιά!!

Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό για τηγανιά (μπούτι ή σπάλα)
1 πιπεριά φλωρίνης
3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
1 συσκευασία μανιτάρια portobello
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 πράσο (το λευκό μέρος)
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτάκι μπύρα
Κίτρινο κάρυ (όσο θέλετε)
Ρίγανη ή Ιταλικό καρύκευμα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές ζιλιέν (λωρίδες).

2.Σε μία πλατιά κατσαρόλα (υπολογίστε να χωράει όλα τα υλικά μέσα) ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

3.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το πράσο.

4.Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά.

5.Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

6.Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα λαχανικά και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας, να θωρακιστεί καλά.

7.Ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή το Ιταλικό καρύκευμα και τη μπύρα (ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μπύρα γιατί αφρίζει πολύ!).

8.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

9.Ανά διαστήματα ανακατεύουμε.

  1. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και ανεβάζουμε την
    ένταση της φωτιάς.
  2. Το φαγητό έχει πολλά υγρά και θέλουμε σχεδόν να εξατμιστούν.
  3. Για να εξατμιστούν τα υγρά, θα πάρει περίπου 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στο φαγητό το γάλα εβαπορέ και το κάρυ.
  5. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και το φαγητό είναι έτοιμο.
  6. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι πιλάφι ή ζυμαρικά της αρεσκείας
    μας.

Tip:
Η ποσότητα του κάρυ εξαρτάται καθαρά από τα γούστα του καθενός. Εγώ προσωπικά βάζω 3-4 κουταλιές του γλυκού γιατί μου αρέσει πολύ το άρωμα και η γεύση που δίνει στο φαγητό!
Αντί για χοιρινή τηγανιά μπορείτε να το κάνετε με μπουκίτσες από φιλέτο κοτόπουλο. Γίνεται εξίσου νόστιμο!!