
Όταν θες ένα γρήγορο, εύκολο, νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό φαγητό με λίγα υλικά!
Είναι για όλους, για το παιδί, για τον φοιτητή, για τον άρρωστο και για τον πεινασμένο!
Υλικά
3 μπουτάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πάπρικα
5 φλιτζανάκια του καφέ γλυκός τραχανάς
70 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
500 ml νερό
1 Κύβο μοσχάρι
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
τριμμένη φέτα
στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσει καλά το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2 λεπτά.
Βάζουμε και πάλι τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί, πάντα σε δυνατή φωτιά.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου να σιγοβράσουν για 40’ τουλάχιστον για να μαγειρευτούν.
Μόλις ετοιμαστούν τα μπουτάκια, ρίχνουμε τον τραχανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς στην κατσαρόλα για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό είτε, με τριμμένη φέτα από πάνω, είτε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!!!






















