Ακαρνανικά Νέα

13 Ιανουάριος 2025 02:28
13 Ιανουάριος 2025 02:28

Για να μην μένετε στο...

σκοτάδι

Για να μην μένετε στο...

σκοτάδι

Υλικά:

1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
500 γραμμάρια παπαρδέλες *
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φυτίνη
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμό μοσχάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφού κάψει, βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

3. Μόλις ροδίσει το κρέας, το βγάζουμε και στο ίδιο λάδι, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.

4. Μόλις μαραθούν, βάζουμε ξανά τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με το κρασί.

5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, την πάπρικα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

6. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.

7. Στο μεταξύ, βράζουμε τις παπαρδέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, όταν βράσουν τις στραγγίζουμε καλά.

8. Σερβίρουμε αμέσως ανακατεύοντας με τη σάλτσα και το κοτόπουλο
Πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο τυρί, όπως παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, για όποιον θέλει.

Καλή όρεξη!!!

Tip:

  • Οι παπαρδέλες είναι ένα γευστικό παραδοσιακό ιταλικό ζυμαρικό με
    εκλεπτυσμένη μορφή και γεύση. Αυτό το ζυμαρικό, ξεχωρίζει για
    την υφή του και την δυνατότητά του να αγκαλιάζει τις σάλτσες.