Μια νέα στήλη στο site μας εγκαινιαζουμε από σήμερα Σάββατο 30.11. Μια στήλη πέρα από ειδήσεις, ίντριγκες και πολιτική. Μια στήλη που πιστεύουμε ότι όλοι θα αγαπήσετε και θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και τις δικές σας συνταγές.
Ο λόγος για την μεγαλύτερη απόλαυση κατά την άποψή μας, το φαγητό. Και τι καλύτερο από ωραίες συνταγές που θα μπορείτε να κάνετε για το Κυριακάτικο Τραπέζι της οικογένειας σας.
Οι συνταγές μπορεί να αφορούν το κυριακάτικο τραπέζι αλλά θα δημοσιευονται Σάββατο για να προλαβαίνετε να προμηθευτειτε αν δεν έχετε τα υλικά για το μαγείρεμα.
Ξεκίνημα σήμερα λοιπόν με μια συνταγή της φίλης μας και φίλης σας Λίλης Καπώνη:
Χοιρινό ρολό με μπέικον, τυρί και πιπεριές της Λιλής!!
Υλικά:
1 ½ κιλό χοιρινή σπάλα (ή μπούτι ή λαιμός) ανοιγμένη για ρολό
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε χοντρές λωρίδες
5-6 φέτες μπέικον
5-6 φέτες κεφαλοτύρι
1 ½ κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εστραγκόν
Λεμόνι
Κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πατάτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Έχοντας ανοιχτό το κρέας μπροστά μας, με την εξωτερική επιφάνειά του (θα είναι η εσωτερική μεριά του ρολού) αλείφουμε με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε (για την ποσότητα του αλατιού δεν ξεχνάμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε μπέικον και τυρί).
Ξεκινώντας από την πλευρά που θα αρχίσουμε το τύλιγμα, απλώνουμε τις φέτες του μπέικον καλύπτοντας όλο το μήκος του ρολού που πρόκειται να δημιουργηθεί και σε πλάτος μέχρι τη μέση του κρέατος. Θα έχουμε δηλαδή το μισό κομμάτι καλυμμένο με μπέικον και το μισό ακάλυπτο.
Πάνω από το μπέικον απλώνουμε το τυρί και τέλος τοποθετούμε τις λωρίδες πιπεριάς με το μήκος τους κατά μήκος του ρολού.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες προσπαθώντας να μην αφήσουμε ανοίγματα απ’ τα οποία θα μπορούσε να χυθεί έξω η γέμιση.
Αλατοπιπερώνουμε όλη την επιφάνειά του και αν θέλουμε αρωματίζουμε με μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη κλπ.).
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές για να θωρακιστεί και πάρει ωραίο χρώμα.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγα μπαστουνάκια πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε στο φούρνο (μαζί με τα υγρά του) κατά προτίμηση σε γάστρα (αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες, αφού τις αλατοπιπερώσουμε και αρωματίσουμε π.χ. με πάπρικα και μυρωδικά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά για να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι ή ακόμη και με μια δροσερή
πράσινη σαλάτα.
Καλή Απόλαυση!!!