Ακαρνανικά Νέα

Υλικά:

400 γρ. μύδια την ψίχα τους
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
½ πιπεριά καυτερή πράσινη κομμένη ή μπούκοβο
2 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό για πιλάφι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κύβο λαχανικών
½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

●Πλένουμε τα μύδια καλά σε τρεχούμενο νερό.
●Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο να τσιγαριστούν.
●Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό να μαραθούν.
●Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθύνει.
●Βάζουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί.
●Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
●Βάζουμε τέσσερις κούπες νερό, τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο το κατσαρολάκι για δώδεκα λεπτά.
●Μόλις βράσει το ρύζι το βγάζουμε από τη φωτιά και στύβουμε το λεμόνι.

Καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή!!!

Tip:

Αν βάλουμε το νερό από τα μύδια, μεγάλη προσοχή στο αλάτι!