Ακαρνανικά Νέα

Η Μεξικάνικη σαλάτα με κόκκινα φασόλια είναι η τέλεια επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό για εσένα που νηστεύεις.

Υλικά:

400 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια (ή κονσέρβα)

½ πορτοκαλί, ½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κυβάκια

150 γρ. καλαμπόκι βρασμένο (ή κονσέρβα)

½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο Βόνιτσας ΦΡΑΓΚΟΣ

½ κ.γ. κόλιανδρο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

●Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, το κομμένο αγγούρι, την ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
●Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο μπολ της σαλάτας.
●Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, το ξίδι, το αλάτι τον κόλιανδρο και το πιπέρι καγιέν μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό ντρέσινγκ.
●Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μπολ της σαλάτας και ανακατεύουμε καλά.
●Τυλίγουμε το μπολ με μία ζελατίνα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
●Μετά από τις 2 ώρες το βγάζουμε από το ψυγείο και καλή μας όρεξη!

Καλή απόλαυση!!