
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 4 λεπτές φέτες μοσχαρίσιες 150 με 180 γρ. η καθεμία (κιλότο ή τρανς)
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 4 φέτες προσούτο
- 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. σόγια σως
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για ψητά
- Λίγο νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μοσχαρίσιες φέτες μας.
- Τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών για ψητά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μπέικον (προαιρετικά) και τα αυγά.
- Στις μοσχαρίσιες φέτες απλώνουμε τις φέτες του προσούτο, τα μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας και βάζουμε μία-δύο κουταλιές από το μίγμα με τη φρυγανιά.
- Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρέματος.
- Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη στην χύτρα, σοτάρουμε τα ρολάκια να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το νερό που έχουμε ανακατέψει μέσα τη σόγια σως.
- Όταν αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρονται ζεστά με το ζουμάκι τους και το τυρί που έχει ξεχειλίσει από τα ρολάκια.
- Συνοδεύονται με μακαρόνια, ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή απόλαυση!!!