
Υλικά για τη σάλτσα:
● 1 κιλό μοσχάρι χτένι, ποντίκι, σπάλα ή ελιά κομμένο σε κύβους 5 εκατοστών
●4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
●1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
●2 σκελίδες σκόρδο
●1 ποτήρι κόκκινο κρασί ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
●1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
●2 ώριμες ντομάτες (πολτοποιημένες) ή χυμό ντομάτας
●1 κ. γλ. ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες)
●1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
●1 ½ φλιτζάνι νερό
●½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κουρκουμά
●½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
●½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα (προαιρετικά)
●½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
●½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
●½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
●¼ κουταλάκι του γλυκού ●τριμμένο γαρίφαλο
●αλάτι
●φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Υλικά για το ρύζι:
1 φλιτζάνα ρύζι μακρύκοκκο (τύπου Αμερικής) Parboiled
1 κύβο για ζυμαρικά
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, που είναι κομμένο σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στη χύτρα το βούτυρο και το λάδι να κάψουν και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές να ροδίσει και να θωρακιστεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και γυρνάμε απ’ όλες του τις πλευρές το κρέας, ώσπου να ροδίσει καλά και να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
Προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τον πελτέ ντομάτας!
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό, τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να «δέσει» η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά!
Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις σφυρίξει αφήνουμε 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Εν τω μεταξύ καθώς είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό, ετοιμάζουμε το ρύζι που θα το συνοδεύσει!
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό με αλάτι, για extra γεύση, έναν κύβο για ζυμαρικά!
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μια φλιτζάνα ρύζι μακρύκοκκο (τύπου Αμερικής) Parboiled αφού το ξεπλύνουμε καλά για να φύγει το άμυλο ώστε να μην κολλάει και να γίνει πιο σπυρωτό.
Σε περίπου 8 με 10 λεπτά το ρύζι, θα είναι έτοιμο!
Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι! Καλή απόλαυση!!!
Προτάσεις σερβιρίσματος:
Το τας κεμπάπ συνοδεύεται επίσης άριστα με χοντρά μακαρόνια, πένες, ή χυλοπίτες!
























