
Υλικά:
700 γρ. πέννες
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες
500 γρ. κίτρινα τυριά (γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα) τριμμένα
200 ml κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
600 ml γάλα
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. κίτρινα τυριά (γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα) τριμμένα
αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφει στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα αλλαντικά και την πιπεριά για πέντε λεπτά.
Μετά το σοτάρισμα αλλαντικών και πιπεριάς, τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πένες, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο από το μείγμα τυριών και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα τυριών το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε τις πέννες με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
Καλή απόλαυση!!!

























