
Υλικά:
500 γρ. πένες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
Λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
1 πακέτο λευκά μανιτάρια
4 κ.σ κάρυ
1 κύβο μοσχάρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε με μία χύτρα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι και αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά.
Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, τον κύβο λιωμένο σε 1 μπρίκι νερό, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε στη χύτρα για 15 λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πένες.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ρίχνουμε τις πένες, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο και την σάλτσα του από πάνω, καθώς και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή απόλαυση!!!
























