
Υλικά:
1 κιλό χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένος σε λεπτές φέτες
πάπρικα γλυκιά
πάπρικα καπνιστή
σκόρδο σε σκόνη
κρεμμύδι σε σκόνη
ρίγανη
ξερή μαντζουράνα τριμμένη
κύμινο τριμμένο
ηλιέλαιο
ξίδι αρωματικό ή βαλσάμικο
κόλιανδρο τριμμένο
πιπέρι καγιέν
σούμακ τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το ηλιέλαιο, το ξίδι και τα μυρωδικά και το αφήνουμε να μαριναριστεί μία με δύο ώρες.
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου.
Βγάζουμε το κρέας και το ψιλοκόβουμε.
Σερβίρουμε με πίτες κομμένες, πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι, ντομάτες κομμένες σε φέτες, κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Tip:
Οι δοσολογίες των μπαχαρικών ποικίλουν ανάλογα με τις γεύσεις και τις προτιμήσεις μας!!
Καλή απόλαυση!!!
























