Ακαρνανικά Νέα

Υλικά:
1 κοτόπουλο μεγάλο, ανοιγμένο πεταλούδα ή πετάλι
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1/2 φλ ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το κοτόπουλο πεταλούδα ή λέμε στον κρεοπώλη μας να το ανοίξει, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καρυκεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι.

Φτιάχνουμε ένα χυλό με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε και κάνουμε ένα απαλό ¨μασάζ¨ στο κοτόπουλο.

Το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. (Αν δεν έχουμε χρόνο, τουλάχιστον δύο ώρες)

Μετά το μαρινάρισμα, βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μετά τη 1 ώρα και 30 λεπτά, το αναποδογυρίζουμε για μισή ώρα με την πέτσα προς τα πάνω για να ροδίσει και γίνει τραγανή.

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι, ή κάποια σαλάτα.

Καλή απόλαυση!!!

Τip:
Έτσι ανοίγουμε το κοτόπουλο πεταλούδα “πετάλι”