
Για ένα ταψί 22 εκ.
Υλικά:
Για τη βάση:
●420 γρ. μπισκότα τύπου Digestive Ολικής Άλεσης (Digestive Integrale)
●180 γρ. βούτυρο ανάλατο
Για την κρέμα καφέ:
●350 γρ. τυρί μασκαρπόνε (mascarpone)
●300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
●80 γρ. ζάχαρη άχνη
●2 φλιτζάνια κρύος καφές (freddo espresso)
●4 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη για τον καφέ
Για την επικάλυψη:
●150 γρ. Μπισκότα τύπου Digestive Ολικής Άλεσης (Digestive Integrale)
Για την διακόσμηση:
●ζάχαρη άχνη κατά βούληση ή σιρόπι σοκολάτας
Προετοιμασία
■Ετοιμάζουμε τους δύο καφέδες, τους γλυκαίνουμε με την καστανή ζάχαρη και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
■Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για τη βάση:
●Σε ένα μίξερ χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα μπισκότα να θρυμματιστούν.
●Προσθέτουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν ψιλή άμμος.
●Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ. και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, δημιουργώντας και ένα μικρό πλευρικό άκρο.
●Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να παγώσει το βούτυρο.
Εκτέλεση για την κρέμα γέμισης:
■Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κρύο καφέ.
■Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
■Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε πολύ υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα σαντιγί.
■Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί στο μείγμα του μασκαρπόνε και καφέ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε μια λεία κρέμα.
■Παίρνουμε στη συνέχεια τη βάση του μπισκότου από το ψυγείο και την γεμίζουμε την με την κρέμα μασκαρπόνε καφέ.
■Ισιώνουμε την κρέμα μασκαρπόνε καφέ με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι η επιφάνεια να γίνει λεία.
Για την επικάλυψη: ■ Θρυμματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.
■Αφήνουμε το Κράμπλ (crumble) με κρέμα καφέ στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.
Για την διακόσμηση: ■ Αφαιρούμε το Κράμπλ (crumble) με κρέμα καφέ από την αφαιρούμενη βάση της φόρμας. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!!!
























