Ακαρνανικά Νέα

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 4 λεπτές φέτες μοσχαρίσιες 150 με 180 γρ. η καθεμία (κιλότο ή τρανς)
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια 
  • 4 φέτες προσούτο
  • 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό  
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για ψητά
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μοσχαρίσιες φέτες μας.
  2. Τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών για ψητά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μπέικον (προαιρετικά) και τα αυγά.
  4.  Στις μοσχαρίσιες φέτες απλώνουμε τις φέτες του προσούτο, τα μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας και βάζουμε μία-δύο κουταλιές από το μίγμα με τη φρυγανιά.
  5. Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρέματος.
  6. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη στην χύτρα, σοτάρουμε τα ρολάκια να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  7. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το νερό που έχουμε ανακατέψει μέσα τη  σόγια σως.
  8. Όταν αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
  9. Σερβίρονται ζεστά με το ζουμάκι τους και το τυρί που έχει ξεχειλίσει από τα ρολάκια.
  10. Συνοδεύονται με μακαρόνια, ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή απόλαυση!!!