Ακαρνανικά Νέα

Το φαγητό του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από μια καλοψημένη ομελέτα με καλοκαιρινά λαχανικά και μυρωδικά.

Υλικά για 4 μερίδες
8 αυγά
4 κ.σ. γάλα
ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου,
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
2 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη + πορτοκαλί) κομμένες σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια (ζουλιέν) ελαφρώς αλατισμένα
50 ml ελαιόλαδο Βόνιτσας ΦΡΑΓΚΟΣ
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, το γάλα και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σχοινόπρασο το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο καπάκι ή πιάτο, αναποδογυρίζουμε και βάζουμε την ομελέτα στο τηγάνι για να ψηθεί και να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε την ομελέτα σε μία μεγάλη πιατέλα, τρίβουμε από πάνω τη φέτα και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε την ομελέτα με μία δροσερή σαλάτα της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!!!