Ακαρνανικά Νέα

Υλικά:
1 κιλό κιμά (500 γρ. μοσχαρίσιο και 500 γρ. χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αβγό
πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
20 φέτες μπέικον
100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη μπαστουνάκια
Πάπρικα γλυκιά
Λίγο θυμάρι
100 γρ. παρμεζάνα
4 Φέτες μπαγιάτικο μαύρο ψωμί
Τρεις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια (ζουλιέν)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την παρμεζάνα, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πάπρικα και το θυμάρι, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά!.

Βάζουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας. Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα τις φέτες του μπέικον κάθετα ώστε να εφάπτεται η μία φέτα στο τελείωμα την πρώτης.

Απλώνουμε τον μισό κιμά στο κέντρο κατά μήκος του μπέικον.

Κόβουμε την μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια και απλώνουμε πάνω από τον κιμά, προσθέτουμε τις πιπεριές και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά.

Πλάθουμε για να γίνει ένα ρολό χωρίς να εξέχουν τα κομμάτια της μοτσαρέλας.

Τυλίγουμε τις άκρες του μπέικον στον κιμά να τον καλύψουν εντελώς.

Αναποδογυρίζουμε ώστε να είναι η ένωση του μπέικον στην κάτω πλευρά.

Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα.

Μεταφέρουμε το ρολό με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει τραγανό το μπέικον.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο  και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, τηγανιτές ή ρύζι.

Καλή απόλαυση!!!

Tip:
Zουλιέν (γαλλικα julienne) είναι ένας από τους βασικούς τρόπους κοπής λαχανικών, σύμφωνα με τους κανόνες της γαλλικής μαγειρικής.